Alt du trenger å vite om dette finner du her!
Les all informasjon og velg den perfekte lyskilden til hjemmet ditt.
Checkout using your account
Denne nettsiden er beskyttet av reCAPTCHA, og vilkårene Google Privacy Policy og Terms of Service fra Google gjelder.
Checkout as a new customer
Creating an account has many benefits:
Med en bestillingsverdi på 4700 kr eller mer, vil vi levere lampene dine gratis! Ordrer som er plassert før 22.00 uur vil bli sendt samme dag.
Det kan selvfølgelig hende at du ikke er fornøyd med det bestilte produktet/produktene. Ingen problem! Du kan alltid returnere det/dem til oss. Du kan returnere produktet ditt innen 90 dager.
Vær oppmerksom på at lampen over leveres uten lyskilde, vennligst bestill separat.
E27 dimbar LED-lampe A165 rosa 6W 80 lm 1800K
Besvart av :
En lampesokkel kalles også en pæreholder. Det er forbindelsen mellom lampen (armaturen) og lyskilden, det vil si den delen hvor lyskilden settes i lampen. Vi har listet opp de åtte vanligste lampesoklene for deg. De som starter med bokstaven E er skrusokler og typer som begynner med GU er stikksokler.
E27
Den store, vanligste skrusokkelen. Gjengen/diameteren er 27 mm og den egner seg for 230V, det vil si de fleste LED-lamper.
E14
Den lille skrusokkelen. Gjengen/diameteren er 14 mm, og derfor passer de til de mindre LED-lampene. Den egner seg til 230V, akkurat som E27-lyspæren. Du ser ofte denne lampesokkelen i stemningsbelysning som bordlamper.
G9
G9-lampesokkelen er en stikksokkel med to løkker med 9 mm mellom dem. Denne lampesokkelen finnes ofte i mindre vegg- eller taklamper.
GU10
Denne stikksokkelen har en bajonettfatning: to pinner med 10 mm avstand mellom dem. Lyskilder med denne typen lampesokkel brukes hovedsakelig til spotlights og passer for 230V. Pinnene settes inn i hullene på spotlighten og lyskilden festes med en kvart omdreining.
GU5.3
Disse lampesoklene har to små strømledende metallstifter med 5,3 mm avstand mellom dem. De kalles også for to delt stiftsokkel. Lyskilder med denne lampesokkelen brukes hovedsakelig på bad, kjøkken eller utendørs fordi de er egnet for 12V, som er en sikker spenning for våtrom. Husk at du alltid trenger en transformator for en 12V-lyskilde.
GX53
Denne stikksokkelen har en bajonettfatning med 53 mm mellom stiftene. Lyspæren festes ved å trykke lyskilden inn i armaturen og deretter dreies den en kvart omdreining. GX53-lampesokkelen brukes hovedsaklig til taklamper.
G53
Mange halogenspotter bruker en G53 lampesokkel. I dag er G53 LED-spotlights også tilgjengelig. Det er en rund lampesokkel med stifter i bunnen. Kun AR111-lyspærer har en G53 lampesokkel. AR111-lyspæren har en diameter på 111 mm og brukes hovedsakelig i store utenpåliggende og innfelte spotlights på 12V. Husk at du alltid trenger en transformator for en 12V-lyskilde. Lyspæren er festet med skruer eller klemmer.
Hvilken dimmer trenger jeg?
Produktets energimerke angir hvor energieffektivt og strømbesparende produktet er. Energimerkingene går fra A (mørkegrønn) til G (mørk rød), der lamper med energimerke A er mest effektive og de med G er minst effektive. Energimerket finner du under spesifikasjoner – lyskilde.
Siden de nye strenge kravene til energimerking ble innført i september 2021, har lyskilder fått relativt lave energikarakterer. Lyskilder får som regel energimerkene E, F og G, men de er like energibesparende som det A, A+ eller A++ pleide å være.
Energiforbruket vises nederst på energimerket på produktemballasjen. Dette vises i kWh per 1000 timer. LED-lys er ofte de mest energieffektive lyspærene som finnes.
Wattallet på en lampe angir generelt den effekten som kreves for å drifte LED-belysning. Det har ingenting å gjøre med lysstyrken, som uttrykkes i lumen. En lavere wattstyrke betyr en mer energieffektiv lampe. Ønsker du å være sikker på at lampen din er energieffektiv? Sjekk også energimerket.
Den nøyaktige betydningen av wattstyrke varierer litt avhengig av lampetypen:
Totalt lumen indikerer lysstyrken til en lampe. Du justerer antallet lumen basert på størrelse og funksjon til rommet. For å hjelpe deg, her er et anslag over lumen per kvadratmeter for ulike rom i huset ditt.
Rom | Lumen per m2 |
Stue | 400-500 lumen per m2 |
Kjøkken | 700-800 lumen per m2 |
Soverom | 300-400 lumen per m2 |
Bad | 700-800 lumen per m2 |
Gang | 300 lumen per m2 |
Antall lumen for en lampe finnes i produktbeskrivelsen og spesifikasjonene. Dette varierer fra 55 lumen til 3300 lumen.
Antall driftstimer indikerer hvor lenge belysningen vil vare før du må erstatte den. LED-lys varer generelt lengst: mellom 20 000 og 50 000 driftstimer. Husk at levetiden avhenger av bruk og miljø.
Begrepet Kelvin (K) refererer til fargetemperaturen på lyset som lampen avgir, og noen ganger også til lysets fargeegenskaper. Dette påvirker stemningen og funksjonaliteten i det opplyste rommet. Kelvin-verdien bestemmer om lyset er varmt, nøytralt eller kjølig.
Inntil 2700K: Ekstra varmt hvitt lys
2700K - 3000K: Varmhvit
3001K - 4000K: Nøytral hvit
mer enn 4000K: Kaldt hvitt
Dim to Warm: justerbar i Kelvin
Begrepet Kelvin (K) refererer til fargetemperaturen på lyset som lampen avgir, og noen ganger også til lysets fargeegenskaper. Dette påvirker stemningen og funksjonaliteten i det opplyste rommet. Kelvin-verdien bestemmer om lyset er varmt, nøytralt eller kjølig.
Inntil 2700K: Ekstra varmt hvitt lys
2700K - 3000K: Varmhvit
3001K - 4000K: Nøytral hvit
mer enn 4000K: Kaldt hvitt
Dim to Warm: justerbar i Kelvin
CRI står for Color Rendering Index, som indikerer kvaliteten på fargegjengivelsen fra en lyskilde. Jo høyere CRI, desto bedre belysningen viser sanne farger. Dette måles på en skala fra 1 til 100. En CRI på 100 tilsvarer dagslys. Lav CRI kan resultere i dårlig fargegjengivelse. Hos lampeoglys jobber vi hovedsakelig med en CRI på 80. En CRI på 90 er typisk for kommersiell belysning som lysrør.
Antall volt for et lys representerer den nødvendige forsyningsspenningen. Standard strømtilførsel til hjemmet er 220/230 volt. Nesten alle lysene i utvalget vårt kan kobles til strømnettet ditt. Men det er noen få unntak (12 volt). For hvert produkt er spenningen oppgitt i spesifikasjonene, under ""lyskilde"". Disse må ha en transformator for å konvertere strømmen fra 220/230 volt til 12 volt. Du kan ikke bare koble disse lysene til strømnettet uten en transformator, det vil ødelegge lyskilden eller lampen.
EAN står for "European Article Number". Det er et unikt identifikasjonsnummer som brukes til å merke produkter i detaljhandelen. Dette nummeret hjelper til med å effektivt håndtere lager, salg og logistikk. Hvert EAN-nummer inneholder informasjon som opprinnelsesland, produsent og et unikt produktnummer, noe som gjør det enkelt å skanne og spore produkter.
Office: +31 (0)10 316 5207
Email : [email protected]
-
StengtVil du vite mer?
Les mer om utvidet garanti
Hver uke kan våre priser endre seg på grunn av lager tilgjengelighet og forrige ukes salg. Prisene kan derfor økes eller senkes, men også forbli de samme som før. Dagen prisen blir satt igjen er angitt med antall dager spesifisert med prisen.
Den viste besparelsen er alltid basert på anbefalt pris. Denne anbefalte prisen (MSRP) er produsentens anbefalte detaljpris for produktet. Lampeoglys oppgir den anbefalte prisen som referansepris.