Tilkoblingskabel 80-120cm med bryter og støpsel gjennomsiktig
Special Price kr 195,00 Veil. pris kr 305,00
Checkout using your account
Denne nettsiden er beskyttet av reCAPTCHA, og vilkårene Google Privacy Policy og Terms of Service fra Google gjelder.
Checkout as a new customer
Creating an account has many benefits:
Gratis frakt fra 4700 kr
Med en bestillingsverdi på 4700 kr eller mer, vil vi levere lampene dine gratis! Ordrer som er plassert før 22.00 uur vil bli sendt samme dag.
Noen ganger skjer det at du ikke er helt fornøyd med et produkt. Da kan du selvfølgelig returnere det. Vi tar gjerne hånd om det. Du kan returnere kjøpet ditt innen 30 dager etter levering.
Vær oppmerksom på at lampen over leveres uten lyskilde, vennligst bestill separat.
Moderne vegglampe aluminium - Ypsilon
Besvart av :
En lampesokkel kalles også en pæreholder. Det er forbindelsen mellom lampen (armaturen) og lyskilden, det vil si den delen hvor lyskilden settes i lampen. Vi har listet opp de åtte vanligste lampesoklene for deg. De som starter med bokstaven E er skrusokler og typer som begynner med GU er stikksokler.
E27
Den store, vanligste skrusokkelen. Gjengen/diameteren er 27 mm og den egner seg for 230V, det vil si de fleste LED-lamper.
E14
Den lille skrusokkelen. Gjengen/diameteren er 14 mm, og derfor passer de til de mindre LED-lampene. Den egner seg til 230V, akkurat som E27-lyspæren. Du ser ofte denne lampesokkelen i stemningsbelysning som bordlamper.
G9
G9-lampesokkelen er en stikksokkel med to løkker med 9 mm mellom dem. Denne lampesokkelen finnes ofte i mindre vegg- eller taklamper.
GU10
Denne stikksokkelen har en bajonettfatning: to pinner med 10 mm avstand mellom dem. Lyskilder med denne typen lampesokkel brukes hovedsakelig til spotlights og passer for 230V. Pinnene settes inn i hullene på spotlighten og lyskilden festes med en kvart omdreining.
GU5.3
Disse lampesoklene har to små strømledende metallstifter med 5,3 mm avstand mellom dem. De kalles også for to delt stiftsokkel. Lyskilder med denne lampesokkelen brukes hovedsakelig på bad, kjøkken eller utendørs fordi de er egnet for 12V, som er en sikker spenning for våtrom. Husk at du alltid trenger en transformator for en 12V-lyskilde.
GX53
Denne stikksokkelen har en bajonettfatning med 53 mm mellom stiftene. Lyspæren festes ved å trykke lyskilden inn i armaturen og deretter dreies den en kvart omdreining. GX53-lampesokkelen brukes hovedsaklig til taklamper.
G53
Mange halogenspotter bruker en G53 lampesokkel. I dag er G53 LED-spotlights også tilgjengelig. Det er en rund lampesokkel med stifter i bunnen. Kun AR111-lyspærer har en G53 lampesokkel. AR111-lyspæren har en diameter på 111 mm og brukes hovedsakelig i store utenpåliggende og innfelte spotlights på 12V. Husk at du alltid trenger en transformator for en 12V-lyskilde. Lyspæren er festet med skruer eller klemmer.
Om en armatur leveres med en lyskilde, er dette alltid angitt i spesifikasjonene. Når lampen leveres uten lyskilde, er det klokt å umiddelbart bestille riktig antall lyskilder. I spesifikasjonene vil du finne hvilken lyskilde(r) du trenger. Forsikre deg om at effekten til armaturen matcher lyskilden.
For å fullføre belysningen må du ofte velge den ideelle lyspæren selv. Det er viktig å være oppmerksom på følgende elementer når du bestiller en lyskilde:
En lampe kan brukes til ulike anledninger. Hos lampeoglys skiller vi mellom ulike lystyper.
Funksjonell
Med funksjonell belysning har du alltid tilstrekkelig lys. Funksjonell belysning er nyttig i rom der du vil ha godt lys. Tenk på kjøkkenet eller badet, men også på hjemmekontoret – du vil ikke sitte i mørket.
Lesing
Du leser ikke i mørket. Ved å velge denne typen lys er du sikker på at du ikke trenger å legge boken din bort. Så velg en av disse lampene når dette er formålet med belysningen din.
Stemning
Stemningsbelysning skaper hygge i interiøret. Denne typen belysning gir en varm følelse i huset. Ideell for, si for eksempel, soverommet. Skap riktig stemning med denne typen lamper.
Direkte lys
Direkte lys kommer rett fra lyskilden og kan derfor belyse hele overflaten. Direkte lys er hovedsakelig rettet nedover og skinner direkte inn i rommet. Direkte lys er praktisk når du skal utføre en oppgave.
Indirekte lys
Lampeskjermen kan gi indirekte lys. Her reflekteres lyset av festet eller skjermen skaper en leken effekt på en annen måte. Indirekte lys er en atmosfærisk måte å belyse rommet ditt på.
Orientering
Orienteringsbelysning hjelper deg å finne veien i mørket. På denne måten snubler du ikke når du leter etter trappene eller når du kommer hjem i mørket om kvelden.
Moro
Belysning kan absolutt også være morsomt å se på. Den lekne effekten av disse lampene gir en livlig touch til interiøret ditt. Hvis du trenger noe iøynefallende, er denne typen lys det riktige valget.
En dimbar lampe har en innebygget transformator i lampen. Denne elektronikken sørger for at belysningen kan dimmes og strømmen omsettes. Når det er indikert at en lampe er dimbar, kan du også regne med at en transformator er installert.
Belysning kan ofte dimmes i lumen (lysstyrke) og/eller i Kelvin (fargetemperatur). Du bestemmer med en dimmer hvor sterkt lyset skal være eller hvor varmhvitt/kaldhvitt du vil ha det.
Dimmere som fungerer på fasekutt er ofte de beste dimmerne for LED-belysning samtidig som de er energieffektive. Bruk av en standard dimmer gir problemer med LED-lamper, fordi de da vil blinke, summe eller vibrere. Dette kan skade lampen. Fasekutt betyr at lampen har et dimmeområde på 100 %, slik at du kan dimme lampen til den er helt av.
Betydning til ikoner
Dimbar i lysstyrke (lumen).
3-trinns dimming Lysintensiteten går fra 100 % (fullt lys), til 60 % og deretter til 30 % (stemningslys).
Dimbar i fargetemperatur (Kelvin). Varmen til lysfargen kan justeres.
Lampen har berøringsdimmer.
EAN står for "European Article Number". Det er et unikt identifikasjonsnummer som brukes til å merke produkter i detaljhandelen. Dette nummeret hjelper til med å effektivt håndtere lager, salg og logistikk. Hvert EAN-nummer inneholder informasjon som opprinnelsesland, produsent og et unikt produktnummer, noe som gjør det enkelt å skanne og spore produkter.
Hos lampeoglys deler vi inn lampene våre i en rekke boligstiler for å sikre at din nye lampe matcher interiøret ditt.
Design
Denne boligstilen er gjenkjennelig på grunn av sin raffinerte og gjennomtenkte design. Det er blitt tatt spesielt hensyn til finish og luksus med øye for detaljer. I denne boligstilen finner du elementer som mykt skinn, tykke stoffer og perfekt behandlet tre. Ofte er basen ganske lys og aksentfarger brukes som motvekt og for å gjøre interiøret personlig.
Art Deco
Et Art Deco-interiør er ofte mer sprudlende og minner om 1920-tallet. For eksempel rike farger som dyp lilla, påfuglblå, gul oker og mørkegrønn. Ofte med gulldetaljer som finish. Materialer som fløyel, sateng, marmor, lakkert tre og krystallglass gjenspeiler Art Deco-stilen. Geometriske former, frodige mønstre og speilflater er ofte å se. Kort sagt, en luksuriøs interiørstil!
Retro
Som navnet antyder, minner retrobostilen om gamle dager, etter 1980. Varme farger som gul oker, smaragdgrønn, mørkeblå og cognac er mye brukt. Man ser ofte 70-tallstrykk med sirkler og sikksakk, blant annet. Men også tidløse materialer som marmor, varm valnøtt og en blanding av metaller.
Landlig
Den landlige boligstilen bruker naturlige materialer som ubehandlet tre, siv, rotting, ull, bomull, lin og betong. Dette bringer mye lys og varme inn i interiøret ditt. Utformingen av denne interiørstilen er ganske enkel, uten nips og naps. Dette gir deg en følelse av renhet og naturlighet.
Industriell
Dette er en ærlig boligstil med rene, rå og no-nonsense materialer. Disse inkluderer betong, rustfritt stål, tre og stål. Et industrielt interiør er ofte mer innlevd, noe som også gjenspeiles i møbler og materialer. Du skaper en "gammel sjel" i interiøret ditt.
Klassisk/antikk
Den klassiske/antikke boligstilen er svært tidløs og vil aldri bli kjedelig. Den utstråler ofte luksus og er veldig elegant. Det er mye symmetri, og det inneholder alltid et antikt møbel eller lampe. Du ser mange grasiøse kruseduller og robuste former med materialer som glass, fløyel, silke, marmor og tre. Intense farger som burgunder og dyp lilla er karakteristiske for denne boligstilen, med detaljer i gull, sølv eller krystall.
Moderne
Dette er et minimalistisk og basis interiør uten for mye nips og tilbehør. Du finner mange rene linjer og vinkler i møbler i denne stilen med åpen planløsning. De har ofte farger som grå, beige, svart og hvit. Kvalitet velges fremfor kvantitet, derfor ser man ofte designermøbler i denne boligstilen.
Orientalsk
Den orientalske boligstilen er veldig stemningsfull, med varme farger som terrakotta, grønnblå, beige, hvit, gul, gull, brun og svart. Du ser mange mønstre i hele interiøret, både på et teppe og på en pendellampe. Robust tre, stoffer, mosaikk og speil kan ikke utelates i denne boligstilen.
Antall lyspunkter på en lampe angir hvor mange separate lyskilder lampen inneholder. Dette påvirker direkte mengden lys og lysfordelingen i et rom.
Bruk og fordeler:
Når du velger en lampe, er det viktig å vurdere antallet lyspunkter for å sikre tilstrekkelig lys til rommet og bruken.
Antall volt for et lys representerer den nødvendige forsyningsspenningen. Standard strømtilførsel til hjemmet er 220/230 volt. Nesten alle lysene i utvalget vårt kan kobles til strømnettet ditt. Men det er noen få unntak (12 volt). For hvert produkt er spenningen oppgitt i spesifikasjonene, under ""lyskilde"". Disse må ha en transformator for å konvertere strømmen fra 220/230 volt til 12 volt. Du kan ikke bare koble disse lysene til strømnettet uten en transformator, det vil ødelegge lyskilden eller lampen.
Antall volt for et lys representerer den nødvendige forsyningsspenningen. Standard strømtilførsel til hjemmet er 220/230 volt. Nesten alle lysene i utvalget vårt kan kobles til strømnettet ditt. Men det er noen få unntak (12 volt). For hvert produkt er spenningen oppgitt i spesifikasjonene, under ""lyskilde"". Disse må ha en transformator for å konvertere strømmen fra 220/230 volt til 12 volt. Du kan ikke bare koble disse lysene til strømnettet uten en transformator, det vil ødelegge lyskilden eller lampen.
IP-standarder for internasjonal beskyttelsesgrad. Denne verdien indikerer lysets motstandsnivå mot vann og støv. Den første figuren angir beskyttelsesgraden mot faste stoffer og den andre figuren mot fuktighet og vann.
Følgende IP-verdier er de vanligste for lys:
IP20 - Støvtett
IP21 - Dryppsikker
IP23 - Regnvannssikker
IP44 - Sprutsikker (egnet for baderom og skjermede steder)
IP54 - Sprut- og støvtett
IP65 - Beskyttet mot vannstråler
IP67 - Støvtett og beskyttet mot nedsenkning i 30 minutter
IP68 - Støvtett og beskyttet mot nedsenking i vann
IP-verdi for stue, spisestue, kjøkken og soverom
Baderom
Plassering | Minimums IP-verdi |
Badet eller dusjen; 225 cm over bunnen på badekaret eller dusjen | IP65 |
Over dusjkabinettet, rundt vasken eller rundt badekaret | IP44 |
Andre deler hvor det ikke er så mye fuktighet | IP21 |
Hage
Plassering | Minimums IP-verdi |
Direkte påvirket av alle værtyper | IP65 |
Skjermet, som mot huset eller gjerdet | IP44 |
Dekket, for eksempel markise, pyntelist eller overbygd balkong | IP23 |
Enheter med berøringsfunksjon kan styres ved å berøre lampen. Dette kan bety å bare slå lyset av og på, men også å dimme en lampe i lysintensitet (lumen) eller lysfarge (Kelvin). Dette avhenger av enheten og er beskrevet i produktbeskrivelsen.
-
ClosedVil du finne ut mer?
Les mer om utvidet garanti
Hver uke kan våre priser endre seg på grunn av lager tilgjengelighet og forrige ukes salg. Prisene kan derfor økes eller senkes, men også forbli de samme som før. Dagen prisen blir satt igjen er angitt med antall dager spesifisert med prisen.
Den viste besparelsen er alltid basert på anbefalt pris. Denne anbefalte prisen (MSRP) er produsentens anbefalte detaljpris for produktet. Lampeoglys oppgir den anbefalte prisen som referansepris.